Opvallend gebouw voor Europese beurs

Project “Lisière” brengt een vleugje poëzie naar Straatsburg

08.11.2022

De herinrichting van het Wacken-terrein voor nationale en internationale evenementen in Straatsburg werd gepland door de Japanse architect Kengo Kuma. Het project om een nieuwe kermis te bouwen was ontstaan door de van de verouderde zalen. In oktober 2018 gaf de EMS opdracht aan SERS met de bouw van het nieuwe “Parc des Expositions de Strasbourg (PEX)”. Met meer dan 25.000 m² overdekte tentoonstelling tentoonstellingsruimte, de ruimte moet verdeeld over vier zalen. Een parkeergarage met meerdere verdiepingen met 900 parkeerplaatsen is ook gepland.

Kengo Kuma vertrouwt op een constructie van hout en staal, lokale materialen, eenvoudige vormen en een spel op het water van het omleidingskanaal. Duurzame doelstellingen worden opgenomen via een milieuconcept. SOTRALENTZ CONSTRUCTION heeft meer dan 300 ton lijstmatten voor de vloerplaten van vier hallen met een oppervlakte van oppervlakte van ongeveer 23.650 m².